Pappas bil - Huvudbild

Pappas bil

Det är början av 1990-talet. Tanja är 16 år och precis som varje sommar tvingar hennes föräldrar henne med på bilsemester till Jugoslavien, deras gamla hemland. Precis som varje sommar packas bilen full med kläder, mat och presenter till släktingarna. Mamma Zorica parerar grannarnas frågor om familjen Popovićs serbiska ursprung och om oroligheterna i Jugoslavien. Pappa Velibor stänger av…

Det är början av 1990-talet. Tanja är 16 år och precis som varje sommar tvingar hennes föräldrar henne med på bilsemester till Jugoslavien, deras gamla hemland. Precis som varje sommar packas bilen full med kläder, mat och presenter till släktingarna. Mamma Zorica parerar grannarnas frågor om familjen Popovićs serbiska ursprung och om oroligheterna i Jugoslavien. Pappa Velibor stänger av radionyheterna, men hör istället sin farfars förmaningar i huvudet. Tanja förstår inte hur hon ska överleva sommaren utan sin hemliga flickvän Niki. Och kommer pappas bil ens att komma fram till Jugoslavien den här gången?

Pappas bil är en berättelse om familj, arv och politik. Om en pappa som älskar sin bil och sitt land, som båda håller på att falla sönder. Om en mamma som kämpar med att hålla kontakten med det gamla och förstå det nya. Och om en dotter som försöker hitta sin plats och sina ideal i en värld där allt blir politiskt. Med humor och språkrikedom målas en ömsint bild av en helt vanlig svensk familj på bilsemester.

Dölj text


Föreställningslängd: 60 min
Från åk 8 - gymnasiet

Spelas måndag - fredag kl. 10.00 och 13.00

Föreställningsperioder:
10 - 31 mars på ung scen/öst i Linköping
3 - 6 april på Motala Convention Centre
19 - 21 april på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping
25 - 28 april på Kulturhuset i Finspång
3 - 12 maj på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping 


Spelplan

Produktionsteam

Scenografi och kostymdesign

Marcus Olson

Ljusdesign

Kerstin Weimers

Ljuddesign och komposition

Elize Arvefjord

Mask- och perukdesign

Agnes Kenttä

Koreograf

Susanne Jaresand

Dramaturg

Vesna Stanisic´

Gå till hemsidan