ung scen/lab regi

ung scen lab är ett pedagogiskt scenkonstlaboratorium som har funnits sedan 2011 på ung scen/öst.

Sedan 2016-2017 har ung scen/öst valt att fokusera på en ny yrkeskategori inom scenkonst vilket innebär att ung scen/lab utvecklats från dramatiskt skrivande till fysisk gestaltning med inriktning på regiyrket. Regi lab leds av Linda Forsell, regissör och pedagog samt konstnärlig ledare på PotatoPotato Scenkonst i Malmö, tillsammans med Jenny Sandström från ung scen/öst.

Som unikt projekt i Sverige får unga i Östergötland chansen att utveckla en scenisk idé tillsammans med professionella skådespelare, tekniker och övrig personal på ung scen/öst. Årets deltagare 2017-2018 är Mathilda Malmström, Johanna Karlsson, Johanna Wikerman, Ksenija Komazec, Agnes Matsdotter och Louise Almqvist.

Syftet med projektet är att låta unga lokala regiförmågor utveckla ett sceniskt koncept från idé till premiär. Regi-idén kan exempelvis bestå av att gestalta ett samhällspolitiskt tema som intresserar deltagaren, utmana teaterns gränser, göra gatuteater eller skapa en modern tolkning av en pjäs från världsdramatiken. Viktigast är att deltagaren själv brinner för sin idé och att den är nyskapande i relation till den scenkonst som görs idag.

Vid frågor eller för att göra en intresseanmälan om att delta i ung scen/lab kontakta Jenny Sandström, projektledare ung scen/lab på 073-335 96 20, jenny.sandstrom@ungscen.se

                                                          


                                                        Linda Forsell


                                                 
Gå till hemsidan