Improvisation och måleri

Improvisation och måleri

Höstlov på ung scen/öst!

Tycker du om teater? Gillar du att måla eller att stå på scen? Vill du komma in bakom kulisserna på ung scen/öst? På höstlovet bjuder vi in dig mellan 12–15 år till två olika workshops. På den ena kommer du att få utforska dekormåleriets hemligheter tillsammans med Östgötateaterns scenograf. På den andra deltar du i improvisationsövningar och lekar med ung scen/östs skådespelare. Improvisationskursen är nu fullbokad!

Vill du vara med? Läs mer om de olika kurserna nedanför, och skynda dig att anmäla dig! Det är begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. 

Anmäl dig via formuläret här nedanför, så skickar vi mer info.
Senast den 27 oktober behöver vi din anmälan.

Har du frågor? Maila projektledare Katinka Richter på
katinka.richter@ostgotateatern.se eller sms:a eller ring på 0703-49 06 10.


Bild från "Orka mera, orientera", foto: Markus Gårder.

Workshop 1: Improvisationsteater

OBS! Denna workshop är fullbokad!

Gillar du att stå på scen och att improvisera med andra? Då är det här något för dig! På höstlovet bjuder ung scen/östs skådespelare in till en workshop i improvisationsteater. Under två eftermiddagar får du testa olika övningar och spela upp korta scener. Du och de andra deltagarna testar er fram tillsammans och jobbar vidare med det som känns roligt. 

Du behöver inte ha någon erfarenhet av teater eller improvisation sedan tidigare, vill du vara med så är du välkommen! Ta med dig din bästis eller kom själv, ta på dig oömma kläder och kom och improvisera med oss!

Var? Ung scen/öst, Elsa Brändströms gata 3A
När? 1–2 november kl. 13.00-16.30
För vem? Alla mellan 12–15 år. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Bild från "Atlas över Fläsklösen", 
foto: KIara G, collage: Agnes Östergren, formgivning: Maja Korpi.


Workshop 2: Måleri för teater

Gillar du att måla och har ett intresse för teater? Då är det här något för dig! På höstlovet bjuder ung scen/öst tillsammans med Östgötateaterns scenograf Magnus Möllerstedt in till en workshop i måleri. Kursen kommer att ge dig en grund i teatermåleri med olika tekniker. Hur målar du en trädörr så den ser äkta ut? Hur får du en platt yta att se ut som 3D? Och hur får du en lätt plywood-skiva att se ut som tung marmor? Som avslutnings så skapar deltagarna tillsammans en stor dekormålning som kommer att visas på flera ställen i Linköping under hösten och våren. 

Du behöver inte ha någon erfarenhet av teater eller måleri sedan tidigare, vill du vara med så är du välkommen! Ta med dig din bästis eller kom själv, ta på dig kläder som tål färgstänk och kom och skapa tillsammans med oss!

Denna workshop arrangeras i samarbete med kulturhuset Agora i Skäggetorp, Linköping, som kommer att ställa ut det som skapas under workshopen.

Var? Ung scen/öst, Elsa Brändströms gata 3A
När? 3–4 november kl 13.00-16.30
För vem? Alla mellan 12–15 år. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Anmälan

Här anmäler du dig till workshops på höstlovet!

Gå till hemsidan