Trygg och säker teater

Uppdaterad 2021-11-29

Angående vaccinationsbevis

Regeringen har beslutat att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 personer. Kravet på vaccinationsbevis gäller från och med 1 december. 

Detta innebär att alla över 18 år som besöker Östgötateaterns föreställningar på Stora Teatern i Norrköping och Stora teatern i Linköping ska visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation. Besök på mindre scener - som ung scen öst - omfattas ej. Undantag gäller också personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig. 

Trygg och säker scenkonst

Vi värnar om vår publik och personal och har anpassat rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lagstiftning för dig som besöker oss. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras.

Den 29 september hävdes restriktionerna gällande bland annat avstånd mellan sällskap i salongen, men vi uppmanar till fortsatt hänsyn till andra i såväl salong som i foajé.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. Vänta minst två dagar efter att symptomen gått över innan du besöker teatern.

Observera att undantag från restriktionerna, till exempel när det gäller fysisk distans, kan gälla för vår konstnärliga personal som arbetar på scenen.Gå till hemsidan