Teaterskola

Teaterskolan är ett pedagogiskt projekt med syfte att ge en fördjupad förståelse för både föreställningen ni ska se och för teater i allmänhet. Genom teaterskolan får eleverna en introduktion till föreställningen och dess tematik samt en insyn i hur föreställningen har tagits fram från ax till limpa med manus, tillverkning, ljud, ljus, scenografi, kostym, mask och peruk.

Teaterskolan är knuten till ung scen/östs aktuella föreställningar. Just nu erbjuder vi endast digital teater och Teaterskolan är pausad. Läs mer om vår digitala scen här.

Om Teaterskolan

Teaterskolan är kostnadsfri för skolor i Östergötland och som deltagande förbinder ni er endast att fullfölja Teaterskolans två steg:


Steg 1: Klassrumsbesök

För att skapa en föreställning behövs alltid experthjälp från målgruppen. Under klassrumsbesöken får därför din klass hjälpa till med framtagandet av föreställningen. Genom samtal eller övningar får skådespelarna insyn i dina elevers tankar kring tematiken, svar på specifika frågor samt en känsla för elevernas reaktioner. Samtidigt skapar klassrumsbesöket en möjlighet för eleverna att få en första känsla av föreställningen och bekanta sig med skådespelarna. Som namnet antyder sker klassrumsbesöket alltid i ert klassrum.

Steg 2: Föreställning + bakom kulisserna

Din klass får se föreställningen samt ta del av ett bakom kulisserna-pass efter föreställningen. Under bakom kulisserna-passet plockar skådespelarna upp frågor kring föreställningen samt berättar om scenografin, kostymen, ljudet, ljuset och rekvisitan.

Bokning

Vill du veta mer eller boka Teaterskolan? Kontakta oss på:
biljett@ungscen.se eller tel. 013-37 77 77

Vid bokning, vänligen ange följande:

  • Skolans namn och aktuell årskurs.
  • Önskat datum av de angivna ovan.
  • Antal elever.
  • Kontaktuppgifter till ansvarig lärare.

Det är ett begränsat antal platser per termin så först till kvarn gäller!


Gå till hemsidan