Att gå på teater hos oss

Att gå på teater hos oss

Föreställningsbild från "Trollkarlen från Oz", som spelades på ung scen/öst 2017.

Mötet med en teaterföreställning kan vara både omtumlande och härligt, men också något som leder till eftertanke. 

Här är våra tips som du som lärare kan ta del av för att teaterbesöket ska bli så bra som möjligt för dig och dina elever:

  • Kom i god tid innan föreställningen startar, så att ni hinner med eventuella toalettbesök och att ta av er ytterkläder. Insläpp till föreställningen sker det klockslag som föreställningen är bokad att starta.
  • Om du har elever som har behov av extra stöd, meddela gärna detta i samband med bokning, så att vi kan underlätta för ni ska få en fin teaterupplevelse.
  • Fundera i förväg på vad dina elever behöver för vägledning och tänk på att ditt engagemang i föreställningen ”smittar av sig” på dina elever.
  • En teaterföreställning kan framkalla många olika känslor och reaktioner. Det är ofta något positivt för skådespelarna att publiken reagerar – det är i det mötet som verklig teatermagi uppstår! Du behöver därför inte känna att eleverna måste sitta tysta och blickstilla genom hela föreställningen. Vid behov är det dock din uppgift att dämpa uttryck och reaktioner som kan störa den övriga publiken.
  • Vi vill självklart att du som lärare ser hela föreställningen, för att du ska kunna dela upplevelsen med dina elever och lättare kunna samtala med dem om föreställningen efteråt.

Gå till hemsidan