Rose Rose Rose - Huvudbild
Från
15

Rose Rose Rose

"STOPP! Du går nu in i mitt eget rum. Flickexperiment pågår. Entré på egen risk.
Puss från Rose"

Rose bjuder in till en galen och glittrande resa in till hennes innersta hemligheter och tankar, in i djupet av flickgarderoben. Rose söker sig själv och vem hon egentligen är bland smink, modeller, Justin Bieber, bantningstips, Hollywood, idoltävlingar, våld, kärlek och sex. Där finns den ensamma Rose, den tysta Rose som försvinner, den arga Rose som bryter mot alla regler, den vansinnigt förälskade Rose, den magiska Rose, men också mamma Rose som även hon har varit flicka och professor Rose som vet allt om flickor rent vetenskapligt.

Rose Rose Rose är en föreställning om tonårsflickan Roses sökande efter sig själv och Rose spelas av tre manliga skådespelare. Det finns lika många normer och regler för hur pojkar ska vara som för flickor och i den här föreställningen omförhandlas rätten till det sköra, känsliga, gulliga och rosafärgade. Vi får komma in i Roses huvud - Rose klär ut sig, fantiserar, drömmer, leker, testar olika roller, utforskar sin identitet och spränger flickrummets gränser. Vad händer egentligen i det låsta flickrummet? Vad gör flickorna där? Vad pratar de om? Hur förväntas flickor och pojkar vara? Vilka ideal och regler finns? Varför känns det ibland som att allt måste vara på ett visst sätt? Och vad händer när vi bryter mot reglerna?

Välkomna till en varm, poetisk, generös föreställning - med steppdans i högklackat! - om vuxenblivande, om kroppen som växer och förändras, om stora starka känslor och drömmar.

Eftersom föreställningen är ett samarbete med franska konstnärer spelas den på svenska, engelska och franska, men kan förstås av alla. Texten har utvecklats genom workshops och publika readings i Frankrike och Sverige 2008-2013 och är ett samarbete med det europeiska nätverket Labo/07 och SACD.


Gå till hemsidan