Tårtbagaren - filmversion - Huvudbild
Från
Åk 2-3

Tårtbagaren - filmversion

En sötsockrad saga om passivitet, olydnad och om att ta ställning.

Bagaren Melissa anländer till den dammiga lilla staden med kavel och gräddsprits för att baka fram sitt drömbageri. Tårtorna godkänns som positiva förbättrare av stadens trevlighetsnivå och Melissas tårtbeställningar blir allt fler och allt pampigare.. Men när en misstänksam stämning vispas fram i staden dras tårtorna in i smeten och Melissa ställs inför svåra beslut. Kan hon lyssna på sin magkänsla? Tänk om bageriets godsaker inte bara matar goda krafter? Borde verkligen alla tårtor bakas?

Nu finns Tårtbagaren tillgänglig som film, för årskurs 2 och 3. Kontakta biljett@ungscen.se för att få länk till filmen. 

För dig som har tagit del av föreställningen släpper vi också extramaterial i form av en serie filmavsnitt där du och dina elever kan följa med Maring och Melissa från Tårtbagaren bakom kulisserna på teatern. Första avsnittet hittar du här: Bakom kulisserna med Maring och Melissa avsnitt 1.

Vill ni se mer? Kontakta oss på biljett@ungscen.se för att följa Maring och Melissa när de utforskar arbetet på teatern ännu mer!


Våren 2020 kan Tårtbagaren ses digitalt. Premiär 5/5. 

Kontakta biljett@ungscen.se för att få länk till filmen. 

Konstnärligt team

Regissör

AnnaLina Hertzberg

Dramatiker

Elsa Berggren

Scenografi & kostym

Hanna Cecilia Lindkvist

Komp./Ljuddesign

Elize Arvefjord

Mask & peruk

Frida Ottosson

Dramaturg

Moa Backman

Turnétekniker

Ian Moström

Gå till hemsidan