Bild på Linn Persson

Ljusdesigner

Linn Persson

Linn är utbildad inom ljusdesign på JTH (Jönköpings tekniska högskola) och på STDH (Stockholms dramatiska högskola). Hon har ansvarat för ljussättningen på EXIT -09 på Textilhögskolan i Borås samt gjort ljusexperiment på UPPTECH i Jönköping. Hon har skapat ljusdesign på bl.a. Dramalabbet, Kvalitetsteatern, Dansens hus och Göteborgs stadsteater, där hon även var delaktig som scenograf tillsammans med Mattias Nordqvist till föreställningen Främlingen (2015). Sedan 2015 är Linn anställd som Belysningsmästare och ljusdesigner på Östgötateatern.

På Östgötateatern har du kunnat se hennes ljusdesign i produktionerna Ensam, Misantropen och Farmor och vår herre, samt ljusdesign och video till produktionerna Bröllopsresan, Dissekering av ett snöfall, Mycket väsen för ingenting och Lupinerna. Hon har även arbetat med Rocky Horror Show och Wendy och Peter Pan.

På ung scen/öst har hon tidigare varit ljusdesigner för Kvalitetsteaterns föreställning Såpan – You Don´t Wanna Drop It! och Honungsgrävlingen

Under hösten 2021 är Linn aktuell som ljusdesigner för Kötta.

Gå till hemsidan