Om ung scen/öst

ung scen/öst är en självständig del av Östgötateatern och har sedan starten 2001 varit en av Sveriges ledande scener inom scenkonst för barn och unga. Vårt uppdrag är att spela teater för alla från 6 år och uppåt med den huvudsakliga målgruppen skolklasser.

Vi producerar 4-5 egna uppsättningar per år, oftast urpremiärer. Föreställningarna spelas i vårt teaterhus på Elsa Brändströms gata 3B i Linköping, på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping och på turné i Östergötland. 

Utöver våra föreställningar bedriver vi också en rad projekt så som ung scen/akademi, ung scen/lab, ung scen/residens samt arrangerar festivaler och gästspel.

Under rådande pandemi spelar vi de flesta av våra föreställningar exklusivt för bokade skolgrupper. Övrig publik hänvisas till offentliga föreställningar, som vi annonserar om på vår Facebook-sida.

Om Scenkonst öst

Sedan 1 januari 2016 ingår Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester i ett scenkonstbolag. Bolaget heter sedan den 20 juni 2018 Scenkonst Öst AB (tidigare Scenkonstbolaget i Östergötland AB). VD för bolaget är Pia Kronqvist.

Sammanlagt har Scenkonst Öst ca 200 fast anställda och omsätter ca 200 mkr per år. Ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Läs mer på Scenkonst Östs hemsida

Gå till hemsidan