Trygg och säker teater

Uppdaterad 31 juli 2020

Kära publik!

Under hösten planerar vi på ung scen/öst att återigen erbjuda teaterföreställningar för er, men under lite annorlunda omständigheter än vad vi är vana vid.

Det är viktigt för oss att omständigheterna kring föreställningarna känns trygga och säkra, både för vår publik och vår personal. Vi följer därför Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar salong och foajé för allas trygghet. Samma rekommendationer ligger till grund för anpassningar av den turnerande klassrumsföreställningen.

Föreställningen Maskineri spelas på scen i vårt teaterhus i Linköping och på Teater Bråddgatan i Norrköping. Som en särskild anpassning till rådande situation begränsar vi publikantalet och spelar för en skola i taget (en skolklass eller max 50 personer från samma skola). Orka mera – orientera spelas, som tidigare klassrumsföreställningar, för en skolklass åt gången.

Beslutet är baserat på myndigheternas riktlinjer och fattat av ägarna till Scenkonst Öst, där ung scen/öst ingår tillsammans med Östgötateatern och Norrköpings symfoniorkester. Ägarna av bolaget är Region Östergötland, Linköpings och Norrköpings kommuner. Då Scenkonst Öst har offentliga ägare ska bolaget ta ett samhällsansvar för att minska smittspridningen.

Vi siktar fortfarande på att erbjuda storslagen teater, även om publiken är liten, och längtar till att få möta er igen! 

XOXO

Gå till hemsidan