Bild på Hanna Cecilia Lindkvist

Scenograf och kostymdesigner

Hanna Cecilia Lindkvist

Hanna Cecilia Lindkvist är verksam som scenograf och kostymdesigner, utbildad på Konsthögskolan Valand (2005-2007) i Göteborg och på Dramatiska Institutets Scenografilinje (2007-2010) i Stockholm. Sedan examen har hon arbetat med en mängd uppsättningar för bl.a. Uppsala stadsteater, Scenkonst Sörmland och Folkteatern i Gävleborg.

För frigruppen Lumor har Hanna Cecilia skapat scenografi och kostym till föreställningarna Materia (Turteatern 2013 och Scenkonstbiennalen 2014) och Othello (Orionteatern 2016). Hanna Cecilia har de senaste fyra år arbetat tillsammans med Uppsala Stadsteaters Ungdomsensemble, ett projekt som startats av dramapedagogen Maria Trost. Tillsammans med ungdomarna i ensemblen skapas en devisad föreställning, där även scenografin och kostymdesignen har tagits fram genom workshops. 2018 gjorde Hanna Cecilia scenografi och kostymdesign till uppsättningen av Pelle Svanslös - musikalen på Teater Västernorrland.

Hos ung scen/öst har Hanna Cecilia tidigare gjort scenografi till Tårtbagaren (2018) När knoppar brister (2017) samt Släppet (2009). Under hösten 2019 var Hanna Cecilia scenograf för Honungsgrävlingen. Under våren är hon scenograf och kostymdesigner för nyuppsättningen av Tårtbagaren.Gå till hemsidan