Förvandlingar - Huvudbild
Åk 7-9

Förvandlingar

Det är nyårsafton i Linköping. Andrej ska ha fest för första gången och hans nya flickvän ska komma dit. Det är första gången som de ses i verkligheten och ingenting får gå fel. Tur att Wille är där som vet hur man fixar en fest som ingen glömmer.

Miya är dödligt förälskad i Wille. I natt måste hon få något att hända mellan dem. Wille är festens kung, men ingen vet vad han har inuti sig. En hemlighet som ligger där och skaver. En hemlighet som aldrig får komma ut.

Sedan är det Eli och Didrik. Vad gör de på festen när de egentligen hatar alla som är där? Kvällen till ära så har Didrik tagit med sig ett magiskt elixir som han tror kommer lösa allt. När elixiret råkar hamna i fel händer så förvandlas hela festen. En övernaturlig kraft tar över och tvingar alla som är där att berätta sanningen om vilka de är och vad de innerst inne vill. 

Djupa hemligheter kommer fram, relationer vänds upp och ner och svek avslöjas. Efter i natt kommer allting att vara förändrat och ingen kommer någonsin att glömma Andrejs nyårsfest. 

Förvandlingar är en nyskriven föreställning för högstadiet om hemligheter, överträdelser och om att våga låta insidan ta plats på utsidan. Laura Wihlborg har skrivit manus och skapat ljuddesign till föreställningen. ung scen/östs konstnärliga ledare Paula McManus står för regi. 

Bokningen för skolor är nu öppen!

Du som är lärare för åk. 7-9 kan boka föreställningen i Linköping eller Norrköping:

Boka Förvandlingar i Linköping

Boka Förvandlingar i Norrköping

Vi spelar alltid utan kostnad för skolor i Östergötland.

Illustration: Tzenko Stoyanov

Det finns inga föreställningar att boka

Referensbesök

Vill du och dina elever veta mer om arbetet på teatern och hjälpa oss att utveckla föreställningen inför premiären? Läs mer och skicka in din intresseanmälan här:
Referensarbete


Om föreställningen

Förvandlingar spelas 30 september-28 oktober på Stora scen på ung scen/öst i Linköping och 8 november-9 december på Teater Bråddgatan i Norrköping.

Övrig publik hänvisas till våra offentliga föreställningar. Biljettsläpp inom kort!

Föreställningen är ca. 75 minuter.


Medverkande

Profile f05ef127 a539 4c69 90ff 0cd4a7205604
Astrid Gislason

Dana/Eli

Profile a52b3216 f2a6 4c69 811f 3ae53bbd84ec
Martin Waerme

Andrej

Adam Dahlström

Wille/Didrik

Konstnärligt team

Regissör

Paula McManus

Scenograf och kostymdesigner

Daniel Åkerström Steen

Ljuddesigner och kompositör, samt dramatiker

Laura Wihlborg

Ljusdesigner

Ann-Marie Fritjofsson

Rekvisitör

Gustav Udd

Gå till hemsidan