Förvandlingar - Huvudbild
Åk 7-9

Förvandlingar

Det är nyårsafton i Linköping. Andrej ska ha fest för första gången och hans nya flickvän ska komma dit. Det är första gången som de ses i verkligheten och ingenting får gå fel. Tur att Wille är där som vet hur man fixar en fest som ingen glömmer.

Miya är dödligt förälskad i Wille. I natt måste hon få något att hända mellan dem. Wille är festens kung, men ingen vet vad han har inuti sig. En hemlighet som ligger där och skaver. En hemlighet som aldrig får komma ut.

Sedan är det Eli och Didrik. Vad gör de på festen när de egentligen hatar alla som är där? Kvällen till ära så har Didrik tagit med sig ett magiskt elixir som han tror kommer lösa allt. När elixiret råkar hamna i fel händer så förvandlas hela festen. En övernaturlig kraft tar över och tvingar alla som är där att berätta sanningen om vilka de är och vad de innerst inne vill. 

Djupa hemligheter kommer fram, relationer vänds upp och ner och svek avslöjas. Efter i natt kommer allting att vara förändrat och ingen kommer någonsin att glömma Andrejs nyårsfest. 

Förvandlingar är en nyskriven föreställning för högstadiet om hemligheter, överträdelser och om att våga låta insidan ta plats på utsidan. Laura Wihlborg har skrivit manus och skapat ljuddesign till föreställningen. ung scen/östs konstnärliga ledare Paula McManus står för regi. 

Det finns inga föreställningar att boka

Bokningen för skolor öppnar 10 augusti!

Förvandlingar spelas 30 september-28 oktober på Stora scen på ung scen/öst i Linköping och 8 november-16 december på Teater Bråddgatan i Norrköping.

Föreställningen är ca. 75 minuter.

Illustration: Tzenko Stoyanov

Gå till hemsidan