ung scen/lab

ung scen/lab är ett pedagogiskt projekt för unga vuxna i åldern 18–25 i Östergötland. Innehållet i lab har varierat genom åren och gått från dramatiskt skrivande till nu det senaste året - regi. ung scen/lab pågår i ett år och under året får deltagarna en unik möjlighet att fördjupa sig i ämnet och coachas av professionella utövare i yrket samt ta del av teaterns kompetens. Syftet är att lyfta unga östgötska förmågor och ge en grund för fortsatt arbete inom scenkonst nationellt. På grund av renovering av vårt teaterhus bjuder vi in till två workshophelger nu i höst istället för ett vanligt lab år. 

Workshop 1 - Crashcourse i scenografi 

Helgen 12–13 okt bjuder ung scen/öst till en två dagars workshop i scenografi på Agora i Skäggetorp. Workshopledare är Hanna Cecilia Lindkvist, scenograf och kostymdesigner. För ung scen öst har Hanna Cecilia skapat scenografi och kostym till föreställningarna När knoppar brister, Släppet, Tårtbagaren och nu i höst är hon aktuell med scenografi och kostymdesign till AnnaLina Hertzbergs nyskrivna föreställning Honungsgrävlingen.

Helgens workshop är en rolig intensiv introduktion i hur en scenografs process tar form. Vi fokuserar på grunderna i modellbygge och skissarbete och utgår från Hanna Cecilias arbete med vår föreställning Honungsgrävlingen. Under lördagen ser vi båda ung scen/östs föreställningar Honungsgrävlingen och Hemligheter. Deltagarna kommer under helgen, tillsammans med de andra kursdeltagarna och under ledning av Hanna Cecilia, att skapa ett eget sceniskt rumskoncept efter en dramatisk text.

Att delta kostar inget, men en förbinder sig att delta båda dagarna.

Sista anmälningsdag är 10 okt. Det är begränsat med platser och vi prioriterar anmälningar från deltagare i åldern 18–25 år. För anmälan och frågor kontakta:

Jenny Sandström, projektledare ung scen/lab 073–335 96 20 Jenny.sandstrom@ostgotateatern.se

Workshop 2 – släpps inom kort!

                                     Hanna Cecilia Lindkvist


Gå till hemsidan