ung scen/lab

ung scen/lab är ett pedagogiskt projekt för unga vuxna i åldern 18–25 i Östergötland. Innehållet i lab har varierat genom åren och gått från dramatiskt skrivande till nu det senaste året - regi. ung scen/lab pågår i ett år och under året får deltagarna en unik möjlighet att fördjupa sig i ämnet och coachas av professionella utövare i yrket samt ta del av teaterns kompetens. Syftet är att lyfta unga östgötska förmågor och ge en grund för fortsatt arbete inom scenkonst nationellt. På grund av renovering av vårt teaterhus bjuder vi in till  workshophelger nu i vår istället för ett vanligt lab år. 

OBS! Den publika verksamheten vid ung scen/öst är inställd under perioden 17-31 mars 2020, baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Läs mer om vårt arbete med koppling till detta via denna länk: https://www.ungscen.se/om-ung-scen-ost/information-med-anledning-av-coronaviruset

INSTÄLLT!

Workshop - Skriva dramatik

Helgen den 28-29 mars bjuder ung scen/öst in till en tvådagars workshop i dramatiskt skrivande i Norrköping. Leder gör Elsa Berggren, dramatiker och dramaturg. För ung scen öst har Elsa skrivit musikalen Du gnisslar och Tårtbagaren för mellanstadiet och är nu aktuell med Tårtbagaren för lågstadiet. 

Helgen är en kortkurs i att skriva manus för teaterscenen. Det blir en blandning av teori och eget skrivande, med fokus på att fördjupa och förbättra ditt dramatiska hantverk. Vi kommer bland annat gå igenom dramaturgi,att skapa sceniska situationer och öva oss på att skriva fram en karaktär inifrån. Under lördagen ser vi ung scen/östs föreställningar Tårtbagaren och Himmel byter färg tillsammans och pratar om att skriva för barn- och ungdomspublik.

Kursen riktar sig till dig som tycker om att skriva och vill utveckla ditt skrivande i riktning mot teater. Att delta kostar inget, men du förbinder dig att delta båda dagarna.

Sista anmälningsdag är 20 mars. Det är begränsat med platser och vi prioriterar anmälningar från deltagare i åldern 18–25 år. För att kunna anpassa upplägget efter gruppen vill vi gärna att du berättar lite kort om din erfarenhet i anmälan. 

 För anmälan och frågor kontakta:

Jenny Sandström, projektledare ung scen/lab 073–335 96 20 Jenny.sandstrom@ostgotateatern.se

Elsa Berggren

Gå till hemsidan