ung scen/lab

ung scen/lab är ett pedagogiskt projekt för unga vuxna i åldern 18–25 i Östergötland. Innehållet i lab har varierat genom åren och gått från dramatiskt skrivande till nu det senaste året - regi. ung scen/lab pågår i ett år och under året får deltagarna en unik möjlighet att fördjupa sig i ämnet och coachas av professionella utövare i yrket samt ta del av teaterns kompetens. Syftet är att lyfta unga östgötska förmågor och ge en grund för fortsatt arbete inom scenkonst nationellt. På grund av renovering av vårt teaterhus bjuder vi in till  workshophelger nu i vår istället för ett vanligt lab år. 

ung scen/digilab 9-10 maj
– en digital helgkurs i dramatiskt skrivande


ung scen/öst håller på att ställa om verksamheten digitalt och först ut är ung scen/lab. Helgen 9–10 maj erbjuder vi en unik chans att delta i vårt ung scen/digilab – en digital workshop i dramatiskt skrivande med Elsa Berggren, dramatiker och dramaturg. För ung scen öst har Elsa skrivit musikalen Du gnisslar och Tårtbagaren för mellanstadiet och är nu aktuell med Tårtbagaren för lågstadiet. 

Fördjupa ditt dramatiska hantverk utan att lämna hemmet.  Det blir mysiga gruppträffar via video, matiga digitala dramatiklektioner och skojiga skrivövningar. Vi lyssnar, pratar och hjälper varandra framåt. Texten du skriver under helgen kommer du sen att få se uppläst av teaterns professionella skådespelare under den korta återträffen den 16 maj. Unik chans mitt i Corona krisen, allt du behöver är en dator och en skopa kreativitet!

Kursen riktar sig till dig som tycker om att skriva och vill utveckla ditt skrivande i riktning mot teater. Att delta kostar inget, men du förbinder dig att delta båda dagarna helgen 9–10 maj samt på den korta återträffen den 16 maj (håller på ca 2 timmar). 

Sista anmälningsdag är 1 maj. Det är begränsat med platser och vi prioriterar anmälningar från deltagare i åldern 18–25 år. 

För anmälan och frågor kontakta:
Jenny Sandström, projektledare ung scen/lab 
073–335 96 20 jenny.sandstrom@ostgotateatern.se

Elsa BerggrenGå till hemsidan