ung scen/teaterskola

Teaterskolan är ett pedagogiskt projekt med syfte att ge en fördjupad förståelse för både föreställningen ni ska se och för teater i allmänhet. Genom teaterskolan får eleverna en introduktion till föreställningen och dess tematik samt en insyn i hur föreställningen har tagits fram från ax till limpa med manus, tillverkning, ljud, ljus, scenografi, kostym, mask och peruk.

Teaterskolan är knutet till ung scen/östs aktuella produktioner. Under våren 2020 erbjuder vi Teaterskolan i samband med föreställningarna Tårtbagaren (årskurs 2-3) och Himmel byter färg (årskurs 7-9).

För mer information eller för att göra en intresseanmälan om att delta i Teaterskolan under vårens produktioner kontakta projektledare Katinka Richter, 070-349 06 10 eller katinka.richter@ostgotateatern.se. 
Det är ett begränsat antal platser per termin så först till kvarn gäller.


DATUM FÖR TÅRTBAGAREN

Klassrumsbesök: Fredag 6 mars.

Föreställning + bakom kulisserna: Onsdag 25 mars, torsdag 26 mars eller måndag 30 mars.

(För skolor i Skäggetorp erbjuder vi klassrumsbesök den 27 januari och föreställning + bakom kulisserna på Agora den 12-14 februari).


DATUM FÖR HIMMEL BYTER FÄRG

Klassrumsbesök: Måndag 27 januari eller tisdag 28 januari.

Föreställning + bakom kulisserna: Onsdag 11 mars, torsdag 12 mars, tisdag 17 mars eller onsdag 18 mars.


Teaterskolan är kostnadsfri för skolor i Östergötland och som deltagande förbinder ni er endast att fullfölja Teaterskolans två steg:

STEG 1: KLASSRUMSBESÖK 

För att skapa en föreställning behövs alltid experthjälp från målgruppen. Under klassrumsbesöken får därför din klass hjälpa till med framtagandet av föreställningen. Genom samtal eller övningar får skådespelarna insyn i dina elevers tankar kring tematiken, svar på specifika frågor samt en känsla för elevernas reaktioner. Samtidigt skapar klassrumsbesöket en möjlighet för eleverna att få en första känsla av föreställningen och bekanta sig med skådespelarna. Som namnet antyder sker klassrumsbesöket alltid i ert klassrum.

STEG 2: FÖRESTÄLLNING + BAKOM KULISSERNA 

Din klass får se föreställningen samt ta del av ett bakom kulisserna-pass efter föreställningen. Under bakom kulisserna-passet plockar skådespelarna upp frågor kring föreställningen samt berättar om scenografin, kostymen, ljudet, ljuset och rekvisitan.


Gå till hemsidan