ung scen /lab – crashcourse i scenografi

Helgen 6-7 april kommer ung scen/öst ha en två dagars workshop i scenografi som leds av Hanna Cecilia Lindkvist, scenograf och kostymdesigner. För ung scen öst har Hanna Cecilia skapat scenografi och kostym till föreställningarna När knoppar brister, Släppet, Tårtbagaren och till hösten är hon aktuell med scenografi och kostymdesign till AnnaLina Hertzbergs nyskrivna föreställning Honungsgrävlingen.

Helgens workshop blir en intensiv introduktion i en scenografs process genom att prova på grunderna i skissarbete och skalmodellbygge. Deltagarna kommer under helgen, tillsammans med de andra kursdeltagarna och under ledning av Hanna Cecilia, att utan prestationskrav få skapa ett eget sceniskt rumskoncept efter en dramatisk text.

På lördagen ser vi Östgötateaterns uppsättning av Rocky Horrow show, deltagandet då är frivilligt men rekommenderas. Syftet är att se föreställningens utifrån vad vi under dagen har lärt oss och kommer att fungera som gemensam referens vid söndagens fortsatta workshop.

Att delta kostar inget, men en förbinder sig att delta båda dagarna.

Sista anmälningsdag är 29 mars. Det är begränsat med platser och vi prioriterar anmälningar från deltagare under 25 år. 

För anmälan och frågor kontakta:

Jenny Sandström, projektledare ung scen/lab 073–335 96 20 Jenny.sandstrom@ostgotateatern.se

                                          Hanna Cecilia Lindkvist

Gå till hemsidan