TEATERSKOLAN är ett pedagogiskt projekt som ung scen/öst bedriver med syfte att medvetandegöra hur en teaterföreställning växer fram och fördjupa elevernas teaterupplevelse. Genom bakom kulisserna-visningar och klassrumsbesök från skådespelare ges deltagande elever möjligheten att lära sig om hur en föreställning tas fram från ax till limpa med manus, regi, tillverkning, ljud, ljus, scenografi, kostym, mask och peruk, samt hur dessa element flätas ihop till en helhet.

Teaterskolan är knutet till ung scen/östs aktuella produktioner. Under våren 2019 har vi erbjudit Teaterskolan i samband med föreställningarna Vad äter dig (årskurs 5-6) och Candy Minnemoria's restaurang (förskoleklass).

För mer information eller för att göra en intresseanmälan om att delta i Teaterskolan under höstens produktioner kontakta projektledare Katinka Richter, 070-349 06 10 eller katinka.richter@ostgotateatern.se. Det är ett begränsat antal platser per termin så först till kvarn gäller. 

Teaterskolan är kostnadsfri för skolor i Östergötland och som deltagande förbinder ni er endast att fullfölja Teaterskolans två steg: 


Steg 1: KLASSRUMSBESÖK

Skådespelarna i föreställningarna kommer på besök till ert klassrum och håller i samtal om föreställningen och berättar hur det är att arbeta med teater.


Steg 2: FÖRESTÄLLNING + BAKOM KULISSERNA

Din klass får se föreställningen och får ta del av ett bakom kulisserna-pass efter föreställningen. 

Gå till hemsidan