Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

VD för Scenkonst Öst går mot nya mål

4 maj 2023

Pia Kronqvist, VD Scenkonst Öst går mot nya utmaningar. Idag meddelades hela personalen att Kronqvist har sagt upp sig.

– Det är en fantastisk verksamhet som ryms inom Scenkonst Öst. Jag har hanterat två företagssammanslagningar och en pandemi. Jag känner mig klar nu. Jag känner en stor kärlek till verksamheten. Samtidigt är jag ingen förvaltare, vilket är det mest avgörande skälet till mitt val. Ålder spelar också roll. Ska jag göra något nytt är det nu. Jag har inget nytt jobb i dagsläget men har en klar plan för framtiden, säger Pia Kronqvist, som kommer att arbeta hela sin uppsägningstid fram till den 1 november 2022.

Det är mer än sju år sedan Pia Kronqvist fick jobbet som VD för Scenkonst Öst. Uppdraget då var att slå samman Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester, SON i ett gemensamt bolag, Scenkonstbolaget i Östergötland (nuvarande Scenkonst Öst). För att skapa bra förutsättningar för verksamheten efter pandemin har Kronqvist och styrelsen sedan för en tid sedan förlängt kontrakten för Nils Poletti, Östgötateaterns teaterchef och för Henrik Marmén, konstnärlig chef för SON, till 2025. Det finns också ett stabilt verksamhetsstöd på plats.

Lars Hagman ordförande för Scenkonst Öst:

–  Pia har gjort ett mycket bra jobb som VD. Vi är en stabil organisation. Jag är ledsen att hon ska sluta men respekterar hennes val. Vi har haft och har ett fint samarbete. Hon kommer att vara ett stöd till oss i rekryteringsprocessen som redan har startat. Vi räknar med att få ut en annons under juni månad.

Efter årsskiftet 2023 är även Östgötamusiken en del av Scenkonst Öst som nu är ett av Sveriges största scenkonstbolag. Uppdraget är att skapa attraktivitet till länet. Bolaget ägs av Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun. Scenkonst Öst hade under 2022 787 personer som arbetade i verksamheten och omsatte ca 229 miljoner kronor.