Hoppa till innehåll

Projekt och samarbeten

Vill du veta mer om våra projekt och samarbeten? Då har du hittat rätt!

USÖ + Agora = sant

Sedan en tid samarbetar vi med mötesplatsen Agora, som ligger i Skäggetorp i Linköping. 

Vår kärlek för Agora och Skäggetorp började spira i samband med renoveringen av vårt teaterhus under 2019-2020, då vi delvis flyttade vår verksamhet till Agora, som då var nyinvigt. Därefter har vi återvänt med jämna mellanrum, för att spela föreställningar och arrangera andra aktiviteter. 

Under 2024 har samarbetet intensifierats och utökats. Vi anordnar återkommande workshops för barn mellan 9-13 år, för att väcka och fånga deras teaterintresse. 

Hösten 2024 kliver också Stadsmissionen i Östergötland in i samarbetet och vi satsar ännu mer på att koppla ihop projektet med vårt eget teaterhus i centrala Linköping. 

Sommarlovet 2024

Under vecka 31-32 arrangerar vi sommarlovsaktiviteter på Agora, för barn mellan 9-13 år, med stöd av K E Westmans stiftelse.

Läs mer om vårt andra hem Agora

Kulturcentrum Öst

Hösten 2024 startar den konstnärliga utbildningen på Kulturcentrum Öst. De som antas till utbildningen är unga i Östergötland som har avslutat anpassad gymnasieskola. Med utgångspunkt i sitt brinnande intresse för olika kultur- och konstuttryck får de möjlighet att utvecklas inom musik, dans, bild och form, samt teater.

Vi har sedan tidigare haft nära kontakt med flera anpassade skolor och gymnasieskolor i Östergötland, däribland Berzeliusskolans anpassade gymnasieskola i Linköping, bl.a. genom att erbjuda praktikplats åt flera elever. I samarbetet med Kulturcentrum Öst blir vi en av de aktörer i Östergötland som erbjuder eleverna en nära kontakt med en etablerad teater.

Läs mer om Kulturcentrum Öst