Pedagogiskt material

Inför varje spelperiod hittar du pedagogiskt material till våra aktuella föreställningar på denna sida. Titta igenom materialet för den föreställning som du och dina elever ska se och använd det så som ni vill och har behov av. Materialet uppdateras och fylls på närmare premiär av Puppan och Förvandlingar i höst.

Materialet innehåller:

  • Pedagogiskt stöd
  • Språkstöd
  • Lärarhandledning
  • Första mötet med teatern

Pedagogiskt stöd

Har dina elever behov av att veta vad som kommer att hända i föreställningen på förhand? Detta material innehåller en kort sammanfattning av handlingen och information om moment som t.ex. kan upplevas som överraskande eller störande.

Språkstöd

Språkstöden kan användas som ett stöd för förståelse för elever som har behov av det, t.ex. om de inte har svenska som sitt första språk eller behöver stöd för minnet. Materialet passar därför bra att använda både inför att ni ska se föreställningen och när ni pratar om den efter att ni har sett den.

Lärarhandledning

Lärarhandledningen innehåller förslag på övningar och teman för diskussion och samtal som ni kan använda inför att ni ser eller efter att ni sett någon av föreställningarna.

Läs mer


Första mötet med teatern

Oavsett om ni kommer till oss på teatern eller om vi kommer till er, så vet vi att många elever kan känna sig trygga av att ha kunnat förbereda sig på vad som kommer att hända när ni ska se föreställningen. Följ länkarna nedan, där vi berättar mer om vad de kan förvänta sig.


  

Föreställningsbild från "Tårtbagaren", som spelades på ung scen/öst 2020.
Tips!

Vi har ett filmat material som spelades in av två karaktärer i föreställningen Tårtbagaren under våren 2020. Detta material tar dig med bakom kulisserna på teatern och kan fungera som en introduktion innan ni ser en av våra föreställningar. Du hittar alla avsnitt i serien på vår YouTube-kanal.

Frågor? Kontakta oss!

Veronika Baumgardt
Innehållsproducent med PR-ansvar
veronika.baumgardt@ostgotateatern.se 

Gå till hemsidan