Språkstöd och lärarhandledning

Längst ner på denna sida hittar du pedagogiskt material till våra aktuella föreställningar. Materialet innehåller språkstöd och lärarhandledning. Titta igenom materialet för den föreställning som du och dina elever ska se på ung scen/öst och använd det så som ni vill och har behov av. 

Språkstöd

Språkstöden kan fungera som ett stöd för förståelse för elever som har behov av det, t.ex. om de inte har svenska som sitt första språk. Materialet passar därför bra att använda både inför att ni ska se föreställningen och när ni pratar om den efter att ni har sett den.

Lärarhandledningarna

Lärarhandledningarna innehåller förslag på övningar och teman för diskussion och samtal som ni kan använda efter att ha sett någon av föreställningarna.

Tips!

Vi har också ett filmat material som spelades in av två karaktärer i föreställningen Tårtbagaren under våren 2020. Detta material tar dig med bakom kulisserna på teatern och kan fungera som en introduktion innan ni ser en av våra föreställningar. Du hittar alla avsnitt i serien på vår YouTube-kanal.

  

Föreställningsbild från "Tårtbagaren", som spelades på ung scen/öst 2020.
Vid frågor eller funderingar kontakta oss:
Veronika Baumgardt
Innehållsproducent med PR-ansvar
veronika.baumgardt@ostgotateatern.se 

Gå till hemsidan