Hoppa till innehåll

Pedagogiskt material

Här samlar vi pedagogiskt material till aktuella föreställningar. Använd så mycket eller lite som du och dina elever har behov av.

Materialet innehåller

Första mötet med teatern

Oavsett om ni kommer till oss på teatern eller om vi kommer till er, så vet vi att många elever kan känna sig trygga av att ha kunnat förbereda sig på vad som kommer att hända när ni ska se föreställningen. I detta material berättar vi mer om vad de kan förvänta sig.

Att komma till teatern

Att komma till teaterbussen

Tillgänglighet

Har dina elever behov av att veta vad som kommer att hända i föreställningen på förhand? Detta material innehåller information om moment som t.ex. kan upplevas som överraskande eller störande.

Vad du kan förvänta dig i Badass Bakery

Vad du kan förvänta dig i Röd Katt

Språkstöd

Våra språkstöd kan användas som ett stöd för förståelse för elever som har behov av det, t.ex. om de inte har svenska som sitt första språk eller behöver stöd för minnet. Materialet passar därför bra att använda både inför att ni ska se föreställningen och när ni pratar om den efter att ni har sett den.

Språkstöd Badass Bakery

Språkstöd Röd Katt 

Lärarhandledning

Det här materialet innehåller förslag på övningar och teman för diskussion och samtal som ni kan använda inför att ni ser eller efter att ni sett någon av föreställningarna. 

Fördjupning om Badass Bakery

Fördjupning om Röd Katt 

Följande samtalsstöd kan användas till samtliga föreställningar:

Samtala om teater

 

Tips!

Vi har ett filmat material som spelades in av två karaktärer i föreställningen Tårtbagaren (2020). Detta material tar dig med bakom kulisserna på teatern och kan fungera som en introduktion innan ni ser en av våra föreställningar. Du hittar alla avsnitt i serien på vår YouTube-kanal.

Frågor? Kontakta oss!

ungscen@ostgotateatern.se