Språkstöd och verktygslådor


Under våra spelperioder hittar du pedagogiskt material till våra aktuella föreställningar här, för nedladdning. Materialet innehåller språkstöd och pedagogiska verktygslådor.

Språkstöden kan fungera som ett stöd för förståelse för elever som har behov av det, t.ex. om de inte har svenska som sitt första språk. Materialet passar därför bra att använda både inför att ni ska se föreställningen och när ni pratar om den efter att ni har sett den.

Verktygslådorna innehåller förslag på övningar och teman för diskussion och samtal som ni kan använda efter efter att ha sett någon av föreställningarna.

Titta igenom materialet för den föreställning som du och dina elever ska se på ung scen/öst och använd det så som ni vill och har behov av. Vi hoppas att ni har nytta av materialet!

Vi har också ett filmat materialet som spelades in till av två karaktärer i föreställningen Tårtbagaren under våren 2020. Detta material tar dig med bakom kulisserna på teatern och kan fungera som en introduktion innan ni ser en av våra föreställningar. Du hittar alla avsnitt i serien på vår YouTube-kanal.

Vid frågor eller funderingar kontakta oss:
Veronika Baumgardt, marknads- och kommunikationsansvarig
veronika.baumgardt@ostgotateatern.se 

Gå till hemsidan