Hoppa till innehåll

Tillgänglighet klassrumsföreställning

Vad händer i Puppan?

Om dina elever har behov av att veta mer om vad som kommer att hända i föreställningen på förhand kan ni ta del av detta material.

Puppans sommar blir inte alls som hon har tänkt sig. Hennes bästis Vinge åker bort på sommarkollo och över en natt förvandlas Puppan till en fjäril. Hon får en ny kompis Cici, som också är en fjäril. De dansar, dricker shakes och räknar likes på appen FlipFlop. Det är vad mogna fjärilar gör. Men vill Puppan förändras?  

Sammanfattning av föreställningen

Sommarlovet har precis börjat och Puppan ska äta frukost innan hennes bestämda träff med skalbaggen Vinge. De är bästa vänner och har planer på att vakta ett bo med ägg hela sommaren på ett ställe de kallar Gömslet. Puppans mamma tycker däremot inte att Puppan borde umgås med Vinge. Mamma tycker att Puppan borde vara vän med fjärilen Cici och göra saker som stora tjejer gör. Men Cici och Puppan tycker inte om samma saker. Cici är väldigt upptagen med att göra danser till appen FlipFlop och tycker att Puppan är omogen. 

En dag berättar Vinge att han ska iväg på sommarkollo i två veckor och Puppan känner sig övergiven av sin bästa vän. Samma natt förvandlas Puppan till en fjäril, vilket gör henne ännu mer upprörd. Inte bara har Vinge lämnat henne ensam, nu ser hon dessutom ut som sin mamma!  

När Cici ser Puppans förändrade yttre vill hon genast att de ska vara vänner. Hon visar Puppan FlipFlop-dansen, bjuder henne på shakes och får henne att förstå hur viktigt det är med likes. Puppans förändrade beteende gör hennes mamma överlycklig. 

När Puppan får ett brev från Vinge som berättar om allt roligt han gör på kollo, bestämmer hon sig för att hämnas. Tillsammans med Cic förstör de Gömslet men Puppan verkar ångra sig efteråt. Som ett bevis på deras vänskap har Cici köpt dyra brythjärtan som betyder att de nu är bästa vänner föralltid. 

Två veckor går och Vinge kommer tillbaka. När Cici börjar reta Vinge förstår Puppan att hon har tappat bort sig själv och avslutar sin vänskap med Cici. Efter ett samtal om hur de båda har känt kan Puppan och Vinge förlåta varandra. Tillsammans städar de Gömslet och börjar sommarlovet på nytt.  

Saker som kan överraska i föreställningen 

  • Det spelas musik genom större delen av föreställningen.
  • Klassen får gå in till ett mörkt klassrum och sätta sig. En fjäril syns från en projektor.
  • Publiken får vara med och göra en dans, om de vill.
  • Puppan och Cici förstör gömslet. De springer runt i mörkret, kastar saker i golvet och skriker. De tänder ett ljus som börjar brinna.