HEJ LÄRARE!

Vill du boka en teaterupplevelse för dig och din klass? Då hittar du all info du behöver här.

HEJ LÄRARE!

Vill du boka en teaterupplevelse för dig och din klass? Då hittar du all info du behöver här.

ung scen/öst gör gratis teater för alla skolelever i Östergötland. Här samlar vi information och tips till dig som bokar en av våra föreställningar för en skolklass. 

Under rådande omständigheter är vår ordinarie publika verksamhet pausad. Vi erbjuder istället digital scenkonst för dig och dina elever, som du läser mer om under rubriken På scen.

Att uppleva teater hos oss

Att gå på teater är på samma gång en paus från världen och ett koncentrat av världen. På scenen möts känslorna och samhället, och vi får titta på dem från ett annat håll än vi oftast gör. Livets svåra frågor och obeskrivbara känslor – kanske särskilt svåra och obeskrivbara när en är ung – ställs i nytt och annorlunda ljus. Teaterupplevelsen kan vara en saga, ett äventyr, en meditation eller en het debatt. Det är lärorikt och utvecklande att se teater, men det är också underbart och upprörande helt bortom nyttoaspekterna.

Oavsett hur vi möts - i teatersalongen, på er skola eller digitalt - så vill vi ge er den där alldeles särskilda, koncentrerade pausen.

Varmt välkommen!

Föreställningsbild från "Honungsgrävlingen" som spelades på ung scen/öst 2019.


Gå till hemsidan