Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

Hej lärare!

Här har vi samlat information och tips till dig som bokar våra föreställningar för en skolklass. Vi spelar alltid gratis för skolor i Östergötland!

Tips inför teaterbesöket

  • Om du har elever som har behov av extra stöd, meddela gärna detta i samband med bokning, så att vi kan underlätta för ni ska få en fin teaterupplevelse. Du hittar mer information och tips under rubriken Pedagogiskt material
  • Fundera i förväg på vad dina elever behöver för vägledning och tänk på att ditt engagemang i föreställningen ”smittar av sig” på dina elever.
  • En teaterföreställning kan framkalla många olika känslor och reaktioner. Det är ofta något positivt för skådespelarna att publiken reagerar – det är i det mötet som verklig teatermagi uppstår! Du behöver därför inte känna att eleverna måste sitta tysta och blickstilla genom hela föreställningen. Vid behov är det dock din uppgift att dämpa uttryck och reaktioner som kan störa den övriga publiken.
  • Vi vill självklart att du som lärare ser hela föreställningen, för att du ska kunna dela upplevelsen med dina elever och lättare kunna samtala med dem om föreställningen efteråt.
  • Information och tips om bokning av skolföreställningar hittar du här: Skolbokning
Video på Den här filmen är till dig som är lärare

Nyhetsbrev oktober 2023

Här kan du läsa det senaste numret av vårt nyhetsbrev för lärare.

Nyheter september