TEATER FÖR VÄRLDENS VIKTIGASTE PUBLIK

TEATER FÖR VÄRLDENS VIKTIGASTE PUBLIK

Vi spelar teater för barn och unga från 6 år och uppåt, med fokus på elever och skolor i Östergötland.

Varför finns vi?

Barn och ungas drömmar och rädslor förtjänar att tas på allvar. Därför vill vi skapa kvalitativ scenkonst som ställer frågor, utmanar och lockar till skratt.

Vilka är vi? 

ung scen/öst startades 2001 och är en självständig del av Östgötateatern. Sedan starten har vi varit en av Sveriges ledande scener inom scenkonst för barn och unga. Sedan 1 december 2020 är Paula McManus konstnärlig ledare.

Vad erbjuder vi? 

Vi producerar 4-5 egna uppsättningar per år, oftast helt nyskrivna pjäser. Föreställningarna spelas på fast scen i Linköping och Norrköping, och i klassrum runt om i Östergötland. Regionens skolor ser föreställningarna gratis.

Därutöver sysslar vi med en rad andra projekt, som du kan läsa om HÄR.

Föreställningsbild från "Matkriget" , som spelades på ung scen/öst 2018.

Kollage av musiker med instrument, samt olika skådespelare som agerar på scenen. Högst upp lyser strålkastare ner på alla delar av bilden.

DEL AV SCENKONST ÖST

ung scen/öst är en självständig del av Östgötateatern, som tillsammans med Norrköpings symfoniorkester bildar Scenkonst Öst. VD är Pia Kronqvist.

Sammanlagt har bolaget ca 200 fast anställda och omsätter ca 200 miljoner kronor per år. Ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

LÄS MER PÅ SCENKONST ÖSTS HEMSIDA

Gå till hemsidan