Hoppa till innehåll

Lediga jobb

Här annonseras alla utlysta tjänster inom Scenkonst Öst AB

Bli vår kollega!

Scenkonst Öst söker just nu ny VD. Läs mer på denna sida

Just nu är också tjänsten som Content Creator/Innehållsproducent med PR-ansvar för Norrköpings Symfoniorkester ledig. Läs mer på denna sida

Östgötamusiken söker Nationell projektledare/producent. Läs mer på denna sida

Du hittar samtliga aktuella jobbannonser hos Scenkonst Öst AB på följande länk:

Läs mer här

VD till Scenkonst Öst

Vill du leda en dynamisk och framstående organisation inom scenkonstbranschen? Scenkonst Öst söker nu en erfaren och engagerad VD som kan ta vår verksamhet till nya höjder. Som VD för Scenkonst Öst kommer du att ha en central roll i att främja och utveckla scenkonsten i vårt område, samtidigt som du bidrar till att forma framtidens kulturupplevelser.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som VD för Scenkonst Öst leder och utvecklar du, tillsammans med verksamhetschefer/konstnärliga ledare och övriga medarbetare, verksamheten i enlighet med ägares och styrelses målsättningar med bolaget.

Ditt fokus kommer vara såväl internt, innebärande hantering av ekonomi och verksamheter, som externt, där det handlar om att synliggöra Scenkonst Öst än mer, bygga relationer och vara en drivande kraft i att nå nya målgrupper och utöka bolagets marknadspotential.

Det innebär bl.a. att:

utveckla och implementera strategiska initiativ för att stärka Scenkonst Östs position som en ledande aktör inom scenkonstbranschen.
ansvara för den övergripande ekonomiska planeringen och styrningen, samt säkerställa långsiktig hållbarhet och tillväxt.
förmedla Scenkonst Östs vision och värderingar till externa intressenter och publik, samt vara en talesperson för organisationen.
Vi erbjuder en spännande möjlighet att vara en del av en dynamisk organisation som spelar en viktig roll inom scenkonstbranschen i Sverige men också internationellt. Du kommer att ha möjlighet att forma och påverka kulturupplevelser för en bred publik och bidra till samhällets kulturella utveckling.

Vilka är vi?

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Uppdraget är att skapa attraktivitet för Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester, Östgötamusiken och Östgötateatern med Ung Scen Öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, ekonomi och fastighet/IT. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har ca 230 tillsvidareanställda och mer än 600 personer som under ett år är frilansare eller visstidsanställda i verksamheten. Scenkonst Öst är därför en viktig del i det konstnärliga kretsloppet i Östergötland. Omsättningen är ca 220 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av ledande befattningar inom scenkonstbranschen, med gedigen kunskap om dess utmaningar och möjligheter. Vidare är du en god ledare med förmågan att inspirera och engagera medarbetare och samarbetspartners. Du har bevisad förmåga att driva strategisk utveckling och skapa tillväxt, en god förståelse för ekonomisk planering och budgetering och sist, men inte minst: en passion för scenkonst och en stark önskan om att bidra till en positiv inverkan på kulturlivet.

Som du förstår av ovan lägger vi stor vikt vid din personliga potential. Men det finns några specifika saker som vi tillsammans med kunden bedömer som nödvändiga och därmed är skallkrav för den här rollen. Dessa är;  

 • Erfarenhet från liknande verksamhet inom scenkonstbranschen
 • Erfarenhet av att leda genom chefer
 • Erfarenhet av att leda ledningsgruppsarbete
 • Erfarenhet av styrning med långsiktiga mål
 • Erfarenhet av förändringsarbete, lett eller deltagit
 • Goda kunskaper i ekonomisk styrning
 • Flytande kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet från förändringsprocesser, förändringsarbete
   

Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet från både musik och teater samt från offentligt/politiskt styrd organisation.

För att lyckas i rollen tror vi också att din förmåga att förstå ekonomiska aspekter samt erfarenhet från att jobba proaktivt med såväl ägare som beslutsfattare, i både näringsliv och med andra samhällsaktörer, kommer vara viktig.

Om du är en ambitiös och erfaren ledare som brinner för scenkonst och har kapaciteten att leda och utveckla Scenkonst Öst, tveka inte att skicka in din ansökan. Tillsammans kan vi skapa magiska och minnesvärda stunder för vår publik och samhället i stort.

Ansökan

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam som du ser nedan.

Vi kommer i urvalet att nyttja arbetspsykologiska tester. Du kommer också tidigt i urvalet få del av och svara på hur du anser dig möte de skallkrav och meriterande aspekter som finns för tjänsten avseende utbildning, erfarenhet och kunskap. Vårt fokus kommer i ett första läge vara skallkraven och din personliga potential. Senare kommer naturligtvis personliga intervjuer både med oss och kund samt referenstagning ske.

I den här rekryteringen samarbetar Scenkonst Öst med Unik Resurs. Du söker tjänsten genom Unik Resurs hemsida. Klicka här för att komma till ansökan → Ansökan VD Scenkonst Öst

 

Sista ansökningsdag är 2023-08-31. Under v. 28-31 sker inget urvalsarbete i processen.

Hoppas att vi möts i processen!

 

Karolin Loström, 0721-47 92 36, karolin.lostrom@unikresurs.se

Kristina Lind, 0767-78 15 13, kristina.lind@unikresurs.se