Hoppa till innehåll

Fräsch teater

Där idéer blir verklighet!

Föreställningen spelades 2023

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Vi ger dig Fräsch teater; en här och nu-upplevelse med maxad livekänsla. Detta är en unik och improviserad teaterföreställning där publiken bestämmer innehållet och precis allt kan hända. Med inspiration från Linköpings kommuns slogan ”Där idéer blir verklighet” skapar vi teater baserad på publikens drömmar.  

Fräsch teater är ett galet turboprojekt där allt skapas jättesnabbt! För en kväll står hela teaterns ensemble till publikens förfogande, redo att kasta sig ut i det totalt oväntade i syfte att ge liv åt linköpingsbornas innersta önskningar och fantasier. 

Föreställningen live-regisseras av Ung Scen Östs konstnärliga ledare Paula McManus med stöd av dramaturg Sofia von Schmalensee, samt ackompanjeras av improviserad livemusik och sång. 

Föreställningen spelas endast under en kväll så ta chansen och se hur dina drömmar tar form på scen. Välkomna - det blir fräscht!

Premiär

Fräsch teater spelades senast 3 november 2023 på Stora scen på Ung Scen Öst i Linköping.

Föreställningen spelades första gången 12 maj 2023.

Tid

Föreställningen är ca. 90 minuter, utan paus.

Delaktighet

Du som publik bestämmer själv hur delaktig du är. Det här är världens snällaste improvisationsföreställning. Den passar lika bra för dig som är blyg och absolut inte vill interagera med vad som händer på scenen, som dig som vill engagera dig mer.

Ålder

Föreställningen passar för de flesta åldrar, men det är förstås en bra början att ni är bekväma med att sitta stilla en längre stund. (Med reservation för att improvisationen ibland överraskar både oss och publiken.)