Hoppa till innehåll

Pojkvännen

Premiär 27 september! För åk. 4-5 (skolor) eller från 9 år (övrig publik).

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställlningar saknas.

Sommarlovet är slut och för Bibi som just har bytt skola innebär det en möjlighet att börja om på nytt. På den nya skolan regerar Myrna och Kira och de bestämmer sig snabbt för att utesluta Bibi då hon enligt dem är fel på alla sätt; Bibi har konstiga kläder, fettigt hår och dessutom så luktar hon häst. När de en dag får höra om Bibis pojkvän Klas förändras dock allt. Förutom att vara en världsvan cirkusartist, så är Klas betydligt mer mogen och erfaren än alla andra killar som de känner och Bibi går snabbt från att vara en outsider till att bli en av de coolaste på skolan. 

I takt med att Bibis popularitet växer, så ökar även pressen på att leva upp till den nya bilden av henne själv. Under en tältning ute i skogen blir hon överöst med fler frågor och bilden av Klas blir snart svår att pussla ihop. Kan allt detta verkligen stämma? Det låter nästan för bra för att vara sant?

Pojkvännen är en nyskriven klassrumsföreställning för mellanstadiet om lögner, skam och om att vilja bli någon helt annan. Föreställningen är skriven Ninna Tersman och regisserad av Maria Sundbom. 

Pojkvännen spelas på turné för åk. 4-5 i klassrum och på andra scener i Östergötland under hösten 2024.

Skolbokning

Vill du boka föreställningen till er skola? Läs mer om hur bokningen går till: Skolbokning 

Tider

Turnén pågår 27 september-12 december. 

Föreställningen är ca. 60 minuter. 

När vi spelar i klassrum spelas föreställningarna med start kl. 10.00 och kl. 12.30.

Spelplatser

Vi spelar föreställningen i klassrum i skolor, på Lilla scen på Ung Scen Öst i Linköping samt på olika scener i Norrköping. Se aktuell spelplats när du väljer datum i kalendern. 

Biljettpriser

Vi spelar alltid utan kostnad för skolor i Östergötland.

Övriga biljettpriser ser du när du bokar biljett i kalendern på denna sida. Du kan också få en överblick över biljettpriserna här.

Ledsagare

Följer du med till teatern i funktionen som ledsagare eller personlig assistent? Kontakta oss på ungscen@ostgotateatern.se så bokar vi en plats utan kostnad till dig.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna få en så bra och trygg teaterupplevelse som möjligt. Som publik hos oss så kan du förbereda dig genom att titta på det material som finns, som t.ex. berättar om moment i våra föreställningar som kan fungera som triggers: Pedagogiskt material.

Har du eller någon i ditt sällskap rullstol eller liknande? Meddela gärna på förhand, så förbereder vi en plats för er i salongen. Mejla oss på ungscen@ostgotateatern.se så löser vi det!