Puppan - Huvudbild
Åk. 2-3

Puppan

Sommarlovet har just börjat och Puppan kan knappt kan bärga sig. De kommande veckorna ska hon och bästisen Vinge ägna dagarna åt att leka vid sitt hemliga gömsle och vakta äggen i det nedrasade fågelboet. När Vinge berättar att han fått plats på sommarkollot så ställs allt på ända och Puppan blir lämnad kvar ensam, utan någon plan. Samtidigt knakar och spänner det i hela kroppen och efter att vingar och spröt plötsligt slagit ut under en natt, så är ingenting sig likt. 

Som av en händelse vill nu den äldre och tuffare tjejen Cici ha Puppans uppmärksamhet. Puppan slits mellan att vara kvar i sitt gamla barn-jag och omgivningens förväntningar på vem hon borde vara nu. Kan hon fortsätta att vara samma inuti, fastän det känns som att hela kroppen exploderar - eller måste hela hon bli någon helt ny?

Puppan är en nyskriven klassrumsföreställning för lågstadiet, om att vara trogen sig själv och samtidigt våga sträcka sig ut. Vad händer med inuti:et när utanpå:et ändras?

Den flerfaldigt prisbelönta författaren och illustratören Emma AdBåge har skrivit manus till föreställningen. För regi står skådespelaren Anja Rajic som tidigare medverkat i flera föreställningar på ung scen/öst.

Bokningen för skolor är nu öppen!

Du som är lärare för åk. 2-3 kan boka föreställningen till ert klassrum:

Boka Puppan på turné

Vi spelar alltid utan kostnad för skolor i Östergötland.


Illustration: Fideli Sundqvist

Det finns inga föreställningar att boka

Referensbesök

Vill du och dina elever veta mer om arbetet på teatern och hjälpa oss att utveckla föreställningen inför premiären? Läs mer och skicka in din intresseanmälan här:
Referensarbete


Om föreställningen

Puppan spelas 8 oktober-16 december på skolor i Östergötland.

Övrig publik hänvisas till våra offentliga föreställningar. Biljettsläpp inom kort!

Föreställningen är ca. 50 minuter.Medverkande

Erica Karlefjärd Green

Puppan

Elle Kari Bergenrud

Cici

Lukas Olde Monnikhof

Mamman/Vinge

Konstnärligt team

Regissör

Anja Rajić

Scenograf och kostymdesigner

Anna Dolata

Ljuddesigner och kompostiör

Elize Arvefjord

Mask- och perukdesigner

Agnes Kenttä

Rekvisitör

Gustav Udd

Dramatiker

Emma AdBåge

Gå till hemsidan