Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

Teater Revolt - för skola

För åk. 9 och gymnasiet.

Föreställningen spelades 2023

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Den nystartade frigruppen Teater Revolt befinner sig på en klassrumsturné i Östergötland med sin moderna och radikala iscensättning av grekiska kärleksmyter. Efter att ha mottagit flera klagomål har Ung Scen Öst beordrat den mycket flyktiga och konflikträdda regissören Anna att åka till klassrummet för att styra upp situationen. Men snarare än att förbättra situationen så förvärras den ytterligare av Annas plötsliga närvaro i rummet och de interna konflikterna trappas upp. När gruppens privata problem till sist kommer upp till ytan så är det redan för sent. Skådespelarna Martin och Lukas ställer slutligen Anna mot väggen och hon tvingas ta till alla medel i ett sista, desperat försök att rädda vad som finns kvar föreställningen. 

Inspirerat av Tjechovs klassiker Måsen och Ricky Gervais The Office har Sofia von Schmalensee skapat en absurd och fartfylld relationskomedi för gymnasiet om prestationsångest, bekräftelsebehov och obesvarad kärlek. 

Pedagogiskt material:

Vill du fördjupa teaterbesöket med dina elever? 

Du hittar material för för- och efterarbete till föreställningen via Pedagogiskt material. Där hittar du också material som språkstöd m.m. om du har elever som har större behov av att förbereda sig inför att ni ser föreställningen.

Musikvideo
Kolla in Teater Revolts musikvideo EPA till Grekland!