Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

Vad hände med Zozo och Becky?

På turné hela våren! För åk. 5-6 eller från 10 år och uppåt.

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställlningar saknas.

Zozo och Becky är bästa kompisar och oskiljaktiga. Efter att ha brutit sig in i lärarrummet uppstår problem och de blir omplacerade till en  skola på andra sidan stan i ett finare område. Tillsammans svär de en ed att de aldrig ska förändras och att de ska vara bästisar för all framtid. 

När Zozo börjar hänga med de populära tjejerna Ajja och Bea och satsar på att tävla i en talangjakt förändras allt. För Zozo som drömmer om att bli artist kan detta vara hennes stora chans att slå igenom. Dessutom har hon börjat tröttna på Becky som mest vill hänga runt i centrum och snatta. Becky själv slits mellan att vara sig själv och försöka passa in i den nya världen. Är det bäst att inte drömma för stort eller kan man bryta gamla mönster? Och vad händer med de drömmar som aldrig får bli verklighet?

Vad hände med Zozo och Becky? är en nyskriven föreställning om lojalitet, vänskap och klass. 

Föreställningen är skriven och regisserad av skådespelaren Anja Rajic. Pjäsen är hennes dramatikerdebut.

Vad hände med Zozo och Becky? spelas på turné för åk. 5-6 i klassrum och på andra scener i Östergötland under våren 2024.

Boka åt en skola

Vill du boka föreställningen till er skola? De flesta dagar kan du boka två föreställningar. Boka i så fall biljetten som heter “Kl. 10 + kl. 12.30”.

Läs mer om hur bokningen går till när vi spelar i klassrum: Skolbokning (längst ner på sidan).

Tider

Föreställningen är ca. 60 minuter.

När vi spelar i klassrum spelas föreställningarna med start kl. 10.00 och kl. 12.30.

Spelplats

Vi spelar föreställningen i klassrum i skolor, på Lilla scen på Ung Scen Öst i Linköping samt på Teater Bråddgatan och Teatervinden på Östgötateatern i Norrköping. Se aktuell spelplats när du väljer datum i kalendern. 

Biljettpriser

Vi spelar alltid utan kostnad för skolor i Östergötland.

Övriga biljettpriser ser du när du bokar biljett i kalendern på denna sida. Du kan också få en överblick över biljettpriserna här.

Ledsagare

Följer du med till teatern i funktionen som ledsagare eller personlig assistent? Kontakta oss på ungscen@ostgotateatern.se så bokar vi en plats utan kostnad till dig.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna få en så bra och trygg teaterupplevelse som möjligt. Som publik hos oss så kan du förbereda dig genom att titta på det material som finns, som t.ex. berättar om moment i våra föreställningar som kan fungera som triggers: Pedagogiskt material.

Har du eller någon i ditt sällskap rullstol eller liknande? Meddela gärna på förhand, så förbereder vi en plats för er i salongen. Mejla oss på ungscen@ostgotateatern.se så löser vi det!

Gästspel

23-24 april gästspelade föreställningen på Unga Dramaten i Stockholm.