Hoppa till innehåll

Världens lataste pojke

Premiär 27 september! Från åk. 6 (skolor) eller från 11 år (övrig publik).

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställlningar saknas.

Gotthard Öztürk är så lat att han inte ens orkar vända blad i sin egen serietidning. Sedan han parkerade sig i sin säng för tre år sedan har han hållit sin familj som gisslan i lägenheten och tvingat dem att passa upp på honom varje vaken stund. Pappa Sultan har till och med anpassat hela hemmet efter sin älskade sons speciella behov. Den enda som ser igenom Gotthard är storasyster Valkyria, som bestämt hävdar att det inte är något fel på honom, och förgäves försöker övertyga Sultan om att Gotthard skulle må bättre av att inte klemas bort. 

Efter mamma Laizas försvinnande har Sultan flytt in i sin egen värld där det bara finns utrymme för snälla, mjuka tankar. När han inte springer runt och servar Gotthard, är det istället de fräcka sparvarna utanför fönstret som vrålar efter mat. Valkyria försöker desperat få sin pappa att tänka lite mer på sig själv, men Sultan kan inte sluta hjälpa. När Gotthard en dag lyckas beordra sparvarna till självdistans, får Sultan en plötslig uppenbarelse: hans son är en världsfrälsare! Med en motvillig Valkyria i släptåg kör han ut Gotthard i en vagn på en frälsarturné över hela världen. Allt går enligt plan tills de en dag måste konfronteras med det verkliga problemet: den såriga familjekonflikten som ligger dold under ytan och som ingen vågar prata om.

Världens lataste pojke är en våldsam, fartfylld och maximalistisk komedi om lathet, brustna familjerelationer och hur lätt det är att fastna – både i gamla mönster och den egna sängen. 

Pjäsen är skriven av dramatikern Alma Lindé, som tidigare har skrivit manus till den hyllade föreställningen Kötta som spelades på Ung Scen Öst 2021. För regi står Rikard Lekander.

Skolbokning

Vill du boka föreställningen till er skola? Läs mer om hur bokningen går till: Skolbokning 

Tider

Föreställningen är ca. 75 minuter. 

Var på plats i god tid innan föreställningsstart, senast 15 minuter före. Då har ni gott om tid för toalettbesök och att hänga av er ytterkläder.

Spelplatser

Vi spelar föreställningen på Stora scen på Ung Scen Öst i Linköping 27 september-29 oktober och på Teater Bråddgatan i Norrköping 7 november-12 december.

Biljettpriser

Vi spelar alltid utan kostnad för skolor i Östergötland.

Övriga biljettpriser ser du när du bokar biljett i kalendern på denna sida. Du kan också få en överblick över biljettpriserna här.

Ledsagare

Följer du med till teatern i funktionen som ledsagare eller personlig assistent? Kontakta oss på ungscen@ostgotateatern.se så bokar vi en plats utan kostnad till dig.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna få en så bra och trygg teaterupplevelse som möjligt. Som publik hos oss så kan du förbereda dig genom att titta på det material som finns, som t.ex. berättar om moment i våra föreställningar som kan fungera som triggers: Pedagogiskt material.

Har du eller någon i ditt sällskap rullstol eller liknande? Meddela gärna på förhand, så förbereder vi en plats för er i salongen. Mejla oss på ungscen@ostgotateatern.se så löser vi det!