Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

Unik teatersatsning

17 april 2024

Stabilitet i blåsigt kulturlandskap

Ung Scen Öst kröner nu sin 23-åriga historia med något alldeles unikt: för första gången tillsvidareanställs två skådespelare på teatern. Något som inte tillhör vanligheterna på svenska teatrar.

Skådespelarna Anja Rajić och Martin Waerme är välkända ansikten för Ung Scen Östs publik. Nu kommer ännu fler få möjlighet att lära känna dem. Det innebär också att teatern kan arbeta mer långsiktigt med den konstnärliga utvecklingen, med två skådespelare som stomme i ensemblen, som i övrigt oftast består av frilansande kollegor.

Läs mer om Martin

Erfarenhet och framtidsdriv

"I tider av nedskärningar och frågor kring vad kulturen egentligen ska tjäna till så satsar vi stort! Vi tänker att det vi behöver är stabilitet, kontinuitet och kraft.", säger Paula McManus, konstnärlig ledare på Ung Scen Öst. "Anja och Martin tar med sig många år av erfarenhet, kontakter och relationer med publik och skolor över hela Östergötland, samt konstnärligt mod och framtidsdriv."

Anja och Martin har tidigare även synts i flera uppsättningar på Östgötateatern, som Ung Scen Öst tillhör. Just nu möter de publiken i den turnerande föreställningen VAD HÄNDE MED ZOZO OCH BECKY? som spelas i klassrum i Östergötland, samt på några andra scener. 23-24 april gästspelar de med föreställningen på Unga Dramaten i Stockholm.

Läs mer om Anja