Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

Indra Linderoth

/ Skådespelare

Biografi

Indra Linderoth (f. 1984) är en queer skådespelare,  performancekonstnär, kompositör och sångare. Hen är född och uppvuxen i Göteborg, men har de senaste 12 åren bott och verkat i Stockholm, Växjö och Berlin. Under den perioden har hen drivit och varit aktör i tre fria scenkonstgrupper som på olika sätt experimenterat kring skapandeprocessen och relationen till publiken: 

Den queerfeministiska scenkonstgruppen TIR, 2008 – 2013
Aktionsteatern Jordbro Stadsteater, 2012 – 2013
Performanceduon OFF HIGHWAY, 2016 – 2019

2017 – 2018 turnerade hen med klassrumsföreställningen Hetero (regi Helena Sandström Cruz) som spelades 180 gånger för högstadieungdomar runt om i södra Småland och Blekinge. Under den turnén blev Indra påmind om hur viktigt det är med teater och scenkonst för barn och unga. Hur det till och med kan vara livsavgörande. Hen är därför så tacksam över att återigen få möta den unga publiken i vår.

”Jag är övertygad om att scenkonst har förmågan att beröra oss människor på djupet och på så sätt påverka vår upplevelse av världen [...] Men för att komma dit tror jag att det behövs nya bilder, kroppar och röster som bryter mot normer och ideal, som med stort mod vågar kasta sig ut i det ännu okända.”

Utbildning 

Skådespeleri, Stockholms Konstnärliga Högskola 2008  2011
Master in Contemporary Performative Arts, Högskolan för Scen och Musik i Göteborg 2014-2016

 

Indra är aktuell i Queer High våren 2024.