Väskförbud - vad gäller på teatern? Läs mer här

Hoppa till innehåll

Queer High

Spelas nu! Från åk. 7 eller från 12 år och uppåt.

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställlningar saknas.

På Padua High, skolan där allt och alla är queer, har det blivit dags för balkommittén att presentera temat för årets bal! Bogi, Bianca, Micha och Cameron har arbetat i månader för att skapa årets event. Men plötsligt sprids ett oroväckande rykte: Cameron är straight! Panik utbryter i gruppen eftersom en heterosexuell inkräktare riskerar hela tillställningen.  

Bogi, Bianca och Micha måste snabbt komma på en plan för att bevisa Camerons queerhet och rädda balen! Men hur bevisar man att någon är queer?  

I takt med att dagen för balen närmar sig ökar pressen för kompisgänget att lösa gåtan Cameron, och som en konsekvens ställs alla relationer på sin spets. Kommer de lyckas genomföra balen som de drömt om och i så fall, till vilket pris?

Queer High är en nyskriven relationskomedi om queerhet, vänskap och krossade drömmar. Manus är skrivet av Robin N Spegel och för regi står Johan Paus. Föreställningen spelas våren 2024 på Ung Scen Östs Stora scen i Linköping och på Teater Bråddgatan i Norrköping.

Boka åt en skola

Vill du boka föreställningen till er skola? Läs mer om hur bokningen går till: Skolbokning 

Tider

Föreställningen är ca. 70 minuter.

Var på plats i god tid innan föreställningsstart, senast 15 minuter före. Då har ni gott om tid för toalettbesök och att hänga av er ytterkläder.

Spelplatser

Vi spelar föreställningen på Stora scen på Ung Scen Öst i Linköping 1 mars-2 april och på Teater Bråddgatan i Norrköping 11 april-4 juni.

Biljettpriser

Vi spelar alltid utan kostnad för skolor i Östergötland.

Övriga biljettpriser ser du när du bokar biljett i kalendern på denna sida. Du kan också få en överblick över biljettpriserna här.

Ledsagare

Följer du med till teatern i funktionen som ledsagare eller personlig assistent? Kontakta oss på ungscen@ostgotateatern.se så bokar vi en plats utan kostnad till dig.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna få en så bra och trygg teaterupplevelse som möjligt. Som publik hos oss så kan du förbereda dig genom att titta på det material som finns, som t.ex. berättar om moment i våra föreställningar som kan fungera som triggers: Pedagogiskt material.

Har du eller någon i ditt sällskap rullstol eller liknande? Meddela gärna på förhand, så förbereder vi en plats för er i salongen. Mejla oss på ungscen@ostgotateatern.se så löser vi det!